top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıPelin Uster

Annelik bir Liderliktir

Annelik bir Liderliktir, Liderlik Anneliğin Tutum ve Yaklaşımlarını İçerir

Anneliğin bir liderlik becerisi olduğunu hiç düşündünüz mü? Aile ortamında farklı bireyleri ve ilişkileri ve aile yaşamını yöneten anne bir lider değil midir?

Anneler çocuklarına rol model olurlar, çocuklar pek çok tutum ve davranışı annelerinden öğrenirler, annelerini örnek alırlar. Çocuklarının yetişmesi ve gelişmesi için onlara fırsatlar sunar ve onları desteklerler. Onlara sorumluluk verir, takip eder ve geribildirim verirler. Çabaları ve başarıları ile onları takdir ederler, Daha iyi olabilmeleri için önerilerde bulunur ve motive ederler.

Bu özellikler bir anne ve etkin bir lider arasında ortaktır. Liderler, çalışanlarla olan ilişkilerini ve iletişimlerini en iyi şekilde yönetmeye çalışırlar. Görev dağılımları ve sorumluluk paylaşımı ile çalışanlarının sürece ve ortama katkıda bulunmasını sağlarlar. Çalışanlarının güçlü yönlerini ortaya çıkartıp, gelişmesi gereken yönlerini desteklerler.

Anneler insan yetiştirir, tıpkı etkin bir liderin geleceğin liderlerini yetiştirdiği gibi.

Pelin Ãœster

Psikolog, Psikolojik Danışman (B.Ed) (BA), Mentor ve Eğitim Lideri (MA, MBA)

26.07.2019

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Özel Okullarda 21. YY Eğitim Liderliği

Özel okulların hızlıca çoğaldığı günümüzde, rekabet ortamının arttığı düşünülse de, yalnız bazı okullar ayakta hatta güncel kalabiliyor. Nedir bu okulları diğerlerinden farklı kılan özellikler? Öğrenm

bottom of page